Friday, July 16, 2010

VEIL @ Layah

             4a16395f3bcc0  

veil ni mmg dipakai oleh kaum perempuan dgn tujuan utk tutup muka atau kepala…so kalu dlm acara perkahwinan, veil selalunya dipakai masa akad nikah tu..kita panggil tudung kepala..so nampak sopan skit..tp kalu dpt pakai betul2 tutup semua..baru dikatakan tutup aurat kan..heheh.

while veil pakai masa reception tu pulak lebih pd hiasan baju tu sdiri…pjg or pendek bergantung pd pemakai..suka meleret n heret or ada org nak tlg carry veil yg pjg berjela tu bleh arr..if not buat sakit kpala jer mnarik veil tu..berat oii kalu dah pjg2 sgt tu..

so most of the time veil x ler pjg mana…paras betis or pinggan kita jer..juz nice n material slalunya dr kain2 yg ringan…hiasan lebih pd bah tepi n atas veil….hermm mnarik gitu

                  HunnyNKhairul-8

                               eg. picture-hunny madu

                           nora_danish_1                                  

                             eg. picture-nora danish

trend terbaru skrg plak, ada juga pengantin dah x pakai veil tp headpieces…haha…cantik juga…satu pembaharuan..nampak simple n elegant gitu…selalunya kalu pakai headpiece, rambut mesti disanggulkan n sanggul pun kreatif..bermacam2 jenis simpulan membuatkan rambut nampak kemas n rapi, then sematkan headpiece tu..done!

s-2314_bridal_comb_flower_model_thumbnail b-9955m_bridal_headband_headpiece_model_thumbnail s-2294m_bridal_comb_feather_model_thumbnail

         ~flowers~               ~headband~                ~feathers~

                              more picture n info frm here

**kita pakai tudung n lace shawl jer sbagai veil masa wedding dulu…very2 e’ simple..

No comments: