Thursday, May 27, 2010

e’ CANOpy

        11a

kebanyakkan majlis skrg dibuat diluar rumah atau di dewan n plg glamor di hotel2….so kita ambil yg plg dekat di hati n plg common..dimana majlis dibuat di rumah tetapi for sure dgn kapasiti jemputan yg ramai, kawasan di luar rumah plg sesuai utk dibuat tempat berkumpul menjamu selera…kebanyakkan majlis pula dibuat pd waktu siang hr..jrg skali mlm hr..mlm hanya utk jemputan khas bg majlis akad nikah tp mungkin dgn peredaran waktu n cuaca, masa jemputan bleh berubah juga….hehehe..treng..treng..

 

dengan adanya kanopi lutsinar /transparent kanopi..nampak gayanya leh lar menjamu selera tetamu sblah mlm dgn disajikan kilauan bintang yg bekerdip, bulan yg menyinar cahaya n tiupan angin malam yg mendayu…fuuh..(dgn penuh harapan lar kan…coz skrg ni mlm pun susah nak rasa angin tau!!) panas ooooooooo compared to cuaca siang yg mmg ketara terasa panasnya skrg…huhu tuhan jer yg tahu..

so jenguk2 n cari2 lar kanopi lutsinar ni…cantik kan??? new invention dr pengusaha kanopi skrg….tp rega hamba kurang tahu….could it be much more expensive frm normal one??? yg pasti maybe leh kurangkan rega dr kos pakai kipas kan….scallop2 pun x perlu sgt coz mmg nak expose tetamu kpd kecantikkan mlm n hiasan meriah gemerlapan lampu bah atas n tepi kanopi – so x yah cover2 sgt…

bertambah meriah ler kalu tuan umah buat fireworks skali…hahaha..jgn sampai terbakar kanopi or terkena umah org lain dah..buat kat kaw lapang yer…hehehe…leh jamu mata n telinga..!!

                     11

pool1 pool

                                all e’ pic above frm here

                             and e’ below pic frm here

transparent-canopy-nicky                      transparent-canopy

ps: zue cari  yg berkenan di hati dan mampu di”tangani” – sdiri mau ingat n faham…enjoysss

4 comments:

ⓗⓞⓝⓔⓨ ⓓⓤⓔ ⓖⓤⓡⓛⓩ said...

so sweet kak...t sy kwen pun nk wt cm nie la..tp rm bpe per set kanopi 2????n kt ne je ley order???

ⓗⓞⓝⓔⓨ ⓓⓤⓔ ⓖⓤⓡⓛⓩ said...

so sweet kak...t sy kwen pun nk wt cm 2 gk la..tp rm bpe ye per set kanopi 2???n cmne nk order???

Zue said...

hi honey
cuba buka kat link tu...akak dpt pun dr laman web tu ler...mungkin mrk yg supply kanopi2 tu...

ndqaseh said...

it's so nice pic. cantik gambar tu.....