Monday, July 26, 2010

garDEN faiRIES cuppIES

order frm Balqis for her engagement gift..

m_IMG_2559 m_IMG_2555 

         m_IMG_2556

                 m_IMG_2557

email if interested?? zuehafez78@yahoo.com

e’ GARdens faiRIES..

this hantaran ordered by Balqis n her mom for her engagement…Congrats!!

             m_IMG_2549 

                                               bekas gula2

             m_IMG_2542 

             m_IMG_2544

             m_IMG_2545

                                                bekas coklat

             m_IMG_2548

                                          bekas buah2an

        m_IMG_2558

                                                    

sireh junjung…

interested?? pls email zuehafez78@yahoo.com

Friday, July 16, 2010

VEIL @ Layah

             4a16395f3bcc0  

veil ni mmg dipakai oleh kaum perempuan dgn tujuan utk tutup muka atau kepala…so kalu dlm acara perkahwinan, veil selalunya dipakai masa akad nikah tu..kita panggil tudung kepala..so nampak sopan skit..tp kalu dpt pakai betul2 tutup semua..baru dikatakan tutup aurat kan..heheh.

while veil pakai masa reception tu pulak lebih pd hiasan baju tu sdiri…pjg or pendek bergantung pd pemakai..suka meleret n heret or ada org nak tlg carry veil yg pjg berjela tu bleh arr..if not buat sakit kpala jer mnarik veil tu..berat oii kalu dah pjg2 sgt tu..

so most of the time veil x ler pjg mana…paras betis or pinggan kita jer..juz nice n material slalunya dr kain2 yg ringan…hiasan lebih pd bah tepi n atas veil….hermm mnarik gitu

                  HunnyNKhairul-8

                               eg. picture-hunny madu

                           nora_danish_1                                  

                             eg. picture-nora danish

trend terbaru skrg plak, ada juga pengantin dah x pakai veil tp headpieces…haha…cantik juga…satu pembaharuan..nampak simple n elegant gitu…selalunya kalu pakai headpiece, rambut mesti disanggulkan n sanggul pun kreatif..bermacam2 jenis simpulan membuatkan rambut nampak kemas n rapi, then sematkan headpiece tu..done!

s-2314_bridal_comb_flower_model_thumbnail b-9955m_bridal_headband_headpiece_model_thumbnail s-2294m_bridal_comb_feather_model_thumbnail

         ~flowers~               ~headband~                ~feathers~

                              more picture n info frm here

**kita pakai tudung n lace shawl jer sbagai veil masa wedding dulu…very2 e’ simple..

Monday, July 12, 2010

claSSy PInk

order came frm Kak Za for her son engagement..she invite me to the nite ceremony which is slightly diffnt compared to our malay tradition since they came frm a mix family..pakistan. but i miss out e’ big opportunity due to certain unavoidable reason..hope can get to work with her again for the wedding…

m_IMG_2296 m_IMG_2299 m_IMG_2301 m_IMG_2306 m_IMG_2309 m_IMG_2311

sireh vase…

m_IMG_2316 m_IMG_2314 m_IMG_2315

interested?? email zuehafez78@yahoo.com

Thursday, July 8, 2010

yeLLOW u…

i hv some time while doing e’ only sireh junjung for thaht day, so i decided to snap some picture while getting it done…

m_IMG_2287 m_IMG_2288 m_IMG_2289 m_IMG_2290 m_IMG_2291

after completion…

nak kata snang..x juga, n susah pun x juga..yg penting ada kesabaran n idea n masa…..so kalu rajin leh ar cuba2..cungkil bakat yg ada, if not leave to somebody yg leh buat…ADIOS..jumpa lg..