Friday, April 30, 2010

sexy linGERIE…

                       SPR2010-SexyLingerieEN_03

hehehe…malu tp mahu!! erm biasa lar tu bg yg x biasa, rasa mcm nak melaram espc masa mlm per-1 tp malu2 gitu…ha camni jer lar…bak kata org practice make perfect kan, so sebulan lum kahwin tu apa kata try biasa2 kan dgn pakaian mlm mcm ni..x per, bkn nak bg org lain tp si dia milik kita tu jer..so cuba lar cari2 baju2 tido mlm ala2 camni…beli satu dua n pakai…

after all pakaian mcm ni selesa n x panas…almaklum cuaca skrg mmg panas..mlm tido pun leh berpeluh, so kalu sarung jenis kain2 mcm tu leh kurangkan rasa rimas n panas tu…

bila ckp mengenai ni…kbetulan ada sale lingerie frm La Senza..ha, cuba pi jenguk n cekup mana yg sesuai n berkenan..leh buat simpanan masa big day or pakai harian – sblah mlm larr…

                20100430-La-Senza-Clerance-Event

                                                  details

**now x sempat menyeksikan diri sdiri…slalu pun mcm menyeksakan diri jer….huhu, but whatever pun kena cari masa tu….

OMG handBAG, again!!

 poster4

                                              sales..

hi..another branded handbag sales…lets go n find ur dream  handbag for wedding gift there!! snatch anything worth it n afford only yer..if not koyak rabak lar poket yg tersayang…hehehe…

May1stmap

**enjoy ur public holiday wif shopping treat….peace of mind…

Thursday, April 29, 2010

e’ ROyal YEllow…

               IMG_1951

frm Dr zarina to her fiancĂ©e…thanx

m_IMG_1943 m_IMG_1944 m_IMG_1945 m_IMG_1946 m_IMG_1947 m_IMG_1948

              m_IMG_1949

e’ sireh junjung..

                      m_IMG_1941

   m_IMG_1942 m_IMG_1940

interested?? email me at zuehafez78@yahoo.com

Wednesday, April 28, 2010

CENTREpiece..

i tgh buat survey skit utk centrepiece – wedding table centrepiece. my cust giv me the budget which is possible for me to comply tp ada restriction skit lar kan since for “budget one”. well for me budget should be no prob tp jgn sampai menekan coz brg2 skrg pun x murah some more utk part time wedding entepreneur mcm i ni…for yg dah ada nama plak…budgetnya price pun leh buat kita telan air liur gak kan..coz for them dah murah but for us…fuuh…yer lar sapa plak nak byr for nama mrk yg dah gah tu….nanti buat ciput, x up to their standard plak…so kita yg kena pandai memilih ikut size poket sdiri aaaaa.

actually centrepiece ni leh buat sdiri dr brg2 kat umah yg sedia ada n terpakai tp utk qty yg skit lar kan..kalu dah byk kena kuar juga duit coz nak standardized kan hasil tu… 

so surf punya surf terjumpa centrepiece spt gambar yg sumbernya smua dr GOOGLE…so enjoy!!

                    aromatherapywedding

       

yg ni bushy skit..n i believe mesti costly..byk pakai bunga n very variety of flower…BTW cantik, meriah n colourful…

                    reception_table3 

simple n elegant…modern gitu…with candle yg menyala, nampak sweet n very e’ romantic..

                    wedding-table-centerpiece05

yg ini bushy n simple coz 1 shades of color frm variety of flowers..artistic gitu, snang nak buat juga..follow wedding theme color anda + concept, moden kontemporari ker…

actually, centrepiece2 ni smua terhasil dr ikutan kita dgn cara mat saleh nya wedding style…but for me its ok..x haram pun, menceriakan lg majlis ada lar…tp slalunya bg majlis yg dibuat di dewan, hotel or taman lar…yg pakai meja bulat2 tu…satu table bepa org jer leh mkn…so tambah skit hiasan kat tgh2 utk ceriakan tetamu…bg style dulu2 atau kat kg yg meja mkn nnya pjg bederet tu lum pernah lg terserempak letak hiasan…letak balang2 kuih/biskut utk pencuci mulut ada lar…erm actually best gak mcm tu kan..murah rezeki tuan umah..hehehe

**masih mencari idea centrepiece budget..

Tuesday, April 27, 2010

handBAGs again!!?

while blog walking n surfing e’ internet….tiba2 nak tgk apa yg mnarik kat jusco/parkson/metrojaya..tup2 dpt catch my attn while browsing parkson nya website..sale again n again handbag lg..hehehe…godaan sungguh skrg ni..nak kata tgh thn x juga tp sale2 mengancam mcm ni mmg mengugat iman kaum pompuan espc…mana taknya, handbag ni part of kemestian bila nak kuar umah tau…x ada mcm x complete arr..mana nak letak purse, handphone, alat mekap skit n diari comei tu n mcm2 lg arr…pendek kata handbag ni kalu ada few type for few purpose lg bagus…leh buat pilihan n leh match gitu dgn pakaian n event…hehehe..so bila dah ada sale tu…kira ok lar kan kalu nak spend skit..dgn nilai rmxxx.00 maybe leh dpt 3/4 jenis kan after less n big diskaun spt diwar2kan tu…so let check it out the ad… n found the announcement too in SNS blog…(almaklum dah tuu… :-)

20100430-Mad-About-Handbags-Sale

                                      info here

Brands Offered

Bonia

CK

Carlo Rino

DKNY

Elle

Guess

JLo

Liz Clairborne

Marc by Marc Jacobs

Mulberry

Pierre Balmain

Sachs

Sembonia

Sisley

United Colours of Benetton

sale frm 30/4 – 10/5

well got a lot of brand choices…n the date sale is started is quite breathtaking since gaji mesti baru masuk kan…tp ingat, priority buat liabiliti yg harus dibayar dulu ya..if not nanti dikejar lak oleh ah-long legal or ah-long ill….oopss yg itu jgn sebut..merbahaya!!

**ada balance ker RM dlm bank time ni??? kena berjimat lerrr…jawabnya..

Thursday, April 22, 2010

orKID larr!!

this hantaran is for my LIL bro engagement…i try to used orchids for a different…so whoever in love n want to try deco with orchids, pls email me…we also do mix n match other flowers with orchids…

CONGRATS to him n may this relationship last forever.

m_IMG_2054 m_IMG_2055 m_IMG_2057 m_IMG_2059 m_IMG_2060 m_IMG_2062 m_IMG_2065

sireh junjung..

                   m_IMG_2052 

                          m_IMG_2053

interested?? email me zuehafez78@yahoo.com

COACH & GUCCI sale!!

  20100502-coach-gucci-handbags-sale  

hurry-up, most wanted brand by ladies is on SALE!!! really tp…….leh percaya ker…well, personally never been to this kind of warehouse sale..actually i’m a big fans n follower of this shopping n sales but almost half a yr i’m not a crazy people of this warehouse sale anymore…buziest moment chasing after me, no time to spend for those sweet relaxing time (cara utk release tense-shopping!!).

so utk  yg mencari handbag leh ar terjah2 sale ni…might catch ur attn kot even old model/design…who cares, since its COACH n GUCCI maa…bkn snang nak dpt kalu x betul2 mengumpul $ or x ber$ utk brg2 branded mcm ni..almaklum “ukur baju di bdn sdiri” – sdiri mau ingat arrr..

tp leh baca juga komen2 dr fans yg pernah pergi this kind of sale…percaya or not or want a giv try or not…smua terpulang pd anda….so sapa yg pergi nanti leh ar bg komen kat sini ya..kita share skit story sbalik sale n pengalaman anda….byk kah melontar n berjaya kah anda?? yg penting berbaloi or not kan…

WCCM010 gucci-handbags-an-essence-of-style

more info here

ENJOYSSSS….

**lum pernah ada highclass branded handbag gak…nak terjah juger  rasanya..hehehe

Thursday, April 15, 2010

perlukah CINTA itu berSEBAB…

another junk mail hit my inbox….ding..toing2….almost terdelete but e’ title attract me badly…mai buka n baca jap…pg lg…refreshment b4 start work..hehehe

e’ story begins…

Sepasang suami isteri berjalan
di tepi sebuah tasik yang indah. Kemudian mereka berhenti di sebuah
bangku yang disediakan di tepi tasik. Kemudian si isteri bertanya kepada si
suami. Ini dialog mereka
Isteri : Mengapa abang menyukai saya? Mengapa abang cintakan saya?
Suami : Abang tidak boleh menerangkan sebabnya, namun begitu abang memang
        menyayangi dan mencintai Sayang!
Isteri : Abang tak boleh terangkan sebabnya? Bagaimana abang boleh katakan
      abang sayang dan cintakan saya sedangkan abang tidak boleh menerangkannya.
Suami : Betul! Abang tak tahu sebabnya tetapi abang boleh buktikan bahawa
        abang memang cintakan Sayang!
Isteri : Tak boleh beri bukti! Tidak! Saya hendak abang terangkan kepada
       saya sebabnya. Kawan-kawan saya yang lain yang mempunyai suami dan teman
       lelaki, semuanya tahu menerangkan mengapa mereka mencintai. Dalam bentuk
       puisi dan syair lagi. Namun begitu abang tidak boleh terangkan sebabnya
Si suami menarik nafas panjang dan dia berkata
"Baiklah! Abang mencintai Sayang sebab sayang cantik, mempunyai suara yang
merdu, penyayang dan mengingati abang selalu. Abang juga sukakan senyuman manis
dan setiap tapak Sayang melangkah, di situlah cinta Abang bersama Sayang!"
Si isteri tersenyum dan berpuas hati dengan penerangan suaminya tadi.

love-love-9844660-480-370
Namun begitu selang beberapa hari si isteri mengalami kemalangan dan koma.
Si suami amat bersedih dan menulis sepucuk surat kepada isterinya yang
disayangi. Surat itu diletakkan di sebelah katil isterinya di hospital.
Surat tersebut berbunyi begini :
"Sayang!Jika disebabkan suara aku mencintai mu... sekarang bolehkah
engkau bersuara? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu. Jika disebabkan
kasih sayang dan ingatan aku mencintai mu...sekarang bolehkah engkau
menunjukkannya? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.Jika
disebabkan senyuman aku mencintai mu... sekarang bolehkah engkau
tersenyum? Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu.Jika disebabkan
setiap langkah aku mencintai mu.... sekarang bolehkah engkau melangkah?
Tidak! Oleh itu aku tidak boleh mencintai mu. Jika cinta memerlukan
sebabnya, seperti sekarang. Aku tidak mempunyai sebab mencintai mu lagi.
Adakah cinta memerlukan sebab? Tidak! Aku masih mencintai mu dulu, kini,
selamanya dan cinta tidak perlu ada sebab. Kadangkala perkara tercantik
dan terbaik di dunia tidak boleh dilihat, dipegang. Namun begitu... ia
boleh dirasai dalam hati."

huhu sadisnya ending dia tp byk kebenarannya…perkahwinan berdasarkan CINTA tp perlukah cinta itu bersebab krn sebab2 itu lar juga memungkinkan segala yg baik dan yg tidak, yg mana kita sebagai manusia x tahu kesudahannya….apa yg dpt zue katakan, ianya spt mempercayai tuhan-ALLAH, dia x dpt dilihat, dirasai n sebagainya tp kepercayaan n keimanan kpd-NYA shj yg membuatkan kita berada dibwh kuasaNYA…jd kita laksanakan kewajipan kita sebagai hakNYA, yg lain terserah pdNYA utk menentukan. jgn persoalkan krn itu boleh menyesatkan…

CINTAI dia seadanya, krn dia adalah seBAHAGIAN dr KITA…kekurangan dia, keLEMAHan kita..keLEBIHan dia, keBANGGAan kita jua..
saling bergantung dan memerlukan
luv u syg!!! cheewah…emo skjap…
 

**BTW-today 15/4, happy birthday to my dear LOVE (u know who u r??)

Wednesday, April 14, 2010

WAREhouse & perSIAPan kahwin…

ckp pasal nak kahwin byk yg nak kena disiapkan….dr diri sdiri sampai ke kawasan nak buat majlis…brg hantaran tu ada juga yg kena prepare plg lewat 6 bln sblm majlis coz nowdays rasanya smua org pandai berjimat…so warehouse sale ialah salah satu option yg leh diterima pakai slain dr sale yg shopping complex buat kan…

buka email pg td, mcm biasa shopping n sales mmg akan anta jer update terbaru ttg warehouse sale, so tup2 terminat nak buka this warehouse sale lak

20100402-Mens-Shoes-Jean-Perry-Bedding-Leather-Goods-Clearance

dlm satu sale leh dpt few items..utk lelaki n perempuan juga..so x salah ler kalu sambil menyelam minum air skali kan….kasut lelaki, leather  goods- kasut or handbag lelaki n pompuan pun leh juga tu…n x ketinggalan bedding items u….well bilik pengantin mesti nak pakai cadar katil baru kan..kalu x pun lepas kahwin leh jd stok utk tukar2….almaklum beli utk masa depan trus..jgn ingat yg nak pakai masa kahwin jer..yg lepas kahwin pun mau dipk kan juga…

discount pun nampak mnarik tp jgn sampai tertipu ya…n jgn sampai mabuk sale lak…nanti smua pun mau beli…sometime seller pandai mark-up dulu price lama then show lak price after less (price baru) yg jauh lebih murah kononnya dr rega yg mrk dah mark-up tu….so kita ni ingat betul2 lar rega dia jauh lebih mahal kalu x sale..tp mrk dah tipu disitu…huhu..haru…tp mmg susah nak trace unless u all kaki shopping…pernah cek the price..n bila sale basically leh budget bepa byk less mrk buat – then betul or not % sale yg mrk war2kan tu…..

jd berhati2 walau dimana anda tabur $$$ anda..ianya bernilai terutama di waktu ekonomi skrg…smua mau DUIT..x der tu, smua x leh buat….

            

             ~think WISELY while SPENDING dear…~

RED VelVEt in e’ HouSe

order frm Dr Siti for her wedding…simple n stunning.. yet tasty..hv a try red velvet wif creamy cheese topping + strawberry deco                      

              m_IMG_1927

                       isDSC_0223 (2)

interested?? place order with me NOW…email to zuehafez78@yahoo.com

ZC menuLIS..

hi readers..zue akan menulis sdikit apa2 saja mengenai dunia yg berkaitan secara langsung atau tidak dgn dunia perKAHWINan….well ini cuma utk tambah pengetahuan n sharing info larr..nothing else..

                      3309442953_f0ab083053

                                   picture frm here

kalu nak buat another blog juz to write about benda2 ni rasanya mcm x mnarik coz i’m doing something related then y not i do some writing too…tp its more pd pemerhatian hasil surfing n maybe in the future hasil pengalaman sdiri lak….bit by bit lar kan..plus i x pnadai bciter pjg2 actually..so kalu x pandai bciter mnulis pun agak kureng…anyhow nak giv a try juga larr

FYI utk writing ni, zue akan pakai bahasa rojak malay n english..asal org yg membaca faham jd lar kan…x mau too formal..nanti susah sdiri…silap aribula kena ada dictionary lak sblah…

so tunggu my 1st entry about what ya!!!…

Tuesday, April 13, 2010

**GorGeOUS RED!!!

frm Dr Siti – Kg Baru, KL

solemnization on 26/02/10 too…

                    m_IMG_1937 m_IMG_1928 

                  m_IMG_1931 m_IMG_1932

                m_IMG_1933 m_IMG_1934 

              m_IMG_1935 m_IMG_1936

sireh junjung…tiny tot sireh junjung..

m_IMG_1930m_IMG_1929               m_IMG_1938 

this time around..cupcake – red velvet flavor..

so we welcome cupcakes order for engagement/wedding!!

                m_IMG_1927

interested?? email me at zuehafez78@yahoo.com

Thursday, April 1, 2010

~cOOling GreEN~

order frm Atiqa…

this is for her frm her fiancee…cooling green theme

i have no time to capture a picture frm her side since quite bz with few orders in the same day delivery….so will wait picture frm her (blue elegance theme)

solemnization fall on 26/02/10….CONGRATS to both of them.

m_IMG_1925     

m_IMG_1905 

m_IMG_1907 m_IMG_1911 m_IMG_1914 m_IMG_1918 m_IMG_1920 m_IMG_1923

               m_IMG_1902

interested?? email me at zuehafez78@yahoo.com